dimecres, 9 de maig del 2018

Bonjour Tristesse




                             

                                      Bonjour tristesse

Resultado de imagen de bonjour tristesse 



 Françoise Sagan (21 de juny del 1935 - 24 de Setembre de 2004) va ser una escriptora francesa i també cineasta, inclosa a la generació de la Nouvelle Vague de cineastes françesos dels anys 50. Aquesta generació trencava amb les estructures tradicionals del cine francés.

He triat Bonjour tristesse perquè em sembla una novel.la molt interesant tant pel transfons sociopolític que atravessa a la burgesia hedonista, com el transfons filosòfic que atravessa el conflicte entre la idea del plaer del instant i la idea de ser moralment correcte, com pel transfons poètic a les descripcions estètiques i sentimentals.

A l'argument una adolescent d'uns 16 anys i el seu pare, burgesos, itinerants i bohemis, es dediquen a viure una vida luxosa i dedicada al plaer del instant, beure copes en festes de rics o en xalets al mar. Hi ha dos dones a la vida del pare, una primera amant més jove i una dona més major amb aqui, en principi, va a casar-se.

A la novel.la he gaudit, per damunt d'altres coses, l'estètica francesa i les descripcions tan poètiques i des d'un punt de vista no-adult de tot el que envolta a la personatge principal.



Resultado de imagen de bonjour tristesse
 



Maria Mercé-Marçal

 La germana, l’estrangera Tot el llibre és en blanc i els camins invisibles que he deixat rere meu se’ls ha menjat, rabent, el caragol del t...