dimecres, 12 de febrer del 2020

Shakespeare a Literatura Universal

obras shakespeareEn el segon trimestre hem treballat a William Shakespeare, Dramaturg, actor i poeta anglés, va nàixer en Stratford upon Avon, en 1564. Parlem d'un dels més grans autors de la literatura universal i qui ha sigut peça fonamental en el desenrotllament de les lletres angleses. La seua influència en la història de la literatura ha sigut primordial, cada una de les seues obres de teatre estan catalogades com a verdaders clàssics atemporals. Nosaltres ens centràrem en diferents obres d’ell, però sobre tot en Romeo i Julieta, Tragèdia de Shakespeare (1595) , inspirada en una novel·la curta de Mateo Bandello. L'obra mostra la rivalitat entre dos famílies italianes (Capuleto i Montesco) que no es reconcilien fins que succeïx la mort tràgica dels seus fills Romeu i Juliet, a més el tema principal és l’amor i l’odi.

D’altra banda, hem escollit diferents obres de Shakespeare i hem analitzat el tema principal. En l’àmbit de la comèdia “Un somni d’una nit d’estiu” on el tema principal és les Fades i “El mercader de València”. Tot seguit, la tragèdia s’observa el “Otelo”, tema principal amor i gelosia, “Hamlet” on el poder és el tema principal i “Macbeth” de tema destí i poder.


Dades curioses sobre Shakespeare



- Autoría Compartida: els experts determinen que l'escritor britànic va colaborar amb altres escritors per redactar algunes de les seues obres (misteri sobre la seua identitat).

- Shakespeare era catòlic: s'oposava a la imposició d'una nova fe, era filocatòlic.

- Molts dels pasajes de Shakespeare podien alimentar la creencia de que li agradaven els homes, sobre tot els seus sonetos.

- Es conegut Christopher Mareoure com el seu poeta rival, el famós dramaturg que junt a Shakespeare lluitava per l'atenció del pùblic.

- Treballava a les ordres dels seus actors, és a dir, escrivia per a ells.

Maria Mercé-Marçal

 La germana, l’estrangera Tot el llibre és en blanc i els camins invisibles que he deixat rere meu se’ls ha menjat, rabent, el caragol del t...