dimecres, 25 de març del 2020

El Senyal- Marta Meneu Borja

En aquesta novel·la l'autora Marta Meneu Borja, antiga alumna del nostre centre, ens mostra una societat representada mitjançant 5 dones que han de viure en un món actual dominat pel patriarcat i ple de desigualtats.

Els senyals (fent referència al títol) masclistes que pateixen les nostres protagonistes es veuen en situacions molt diferents l'una de l'altra però que transmeten la crua realitat. Com per exemple una jove anomenada Val que experimenta el seu primer amor i que no s'adona de l'infeliç infern que ha de suportar. O com Joana, una dona que està atrapada en una rutina en la qual sempre fa tot el possible per mantindre a la seua família satisfeta i feliç mentre que ella inconscientment s'està enfonant en un pou sense fons. Així fins a arribar a mostrar els cinc senyals dels inconvenients i obstacles amb els quals les dones han de sobreviure al nostre món actual.

En la meua opinió, m'ha agradat bastant com l'autora ha enllaçat quatre històries per així arribar a l'última història, l'últim senyal que protagonitza Maria i que mostra una gran injustícia actual com és la violència de gènere. A més, encara que quan es presenten els personatges és un poc difícil d'assabentar-se m'ha paregut molt interessat l'estructura i el relat de cada història.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Maria Mercé-Marçal

 La germana, l’estrangera Tot el llibre és en blanc i els camins invisibles que he deixat rere meu se’ls ha menjat, rabent, el caragol del t...