dilluns, 29 d’octubre del 2018

Por al canvi



L'efecte 2000, també conegut com Y2K, és un error de software que a finals del segle XX es temia que tindria consequències letals i trascendira més enllà del món de la informàtica.
El problema consistia en que, una vegada arribat el nou mil·leni, les maquines marcarien l'any 00, sense tindre en compte el canvi de segle. El món informàtic retornaria a 1900, amb totes les conseqüències.






31/12/2000

Sóc al llit, tapada amb la manta de llana que em va fer l'àvia pel nadal. 
Aquest matí, només alçar-me, en la ràdio han dit que segurament demà tots els ordinadors i aparells electrònics podrien deixar de funcionar.
En el seu temps, els programadors a causa de les limitacions dels equips amb poca memòria i capacitat, prferirien indicar els anys amb només els dos últims digits, en compte dels quatre.
I si demà s'apaguen tots els ordinadors del món? Com treballarem sense pantalles? Tinc por. Mon pare pensa que tot és un muntatge per provocar el temor de la gent i no li dóna molta importància però ma mare té els seus dubtes.
Espere que si ocorre alguna catàstrofe informàtica no afecte a la supervivència humana. Alomillor demà no puc escriure el meu diari en l'ordinador i he de fer-ho en un quadern de paper.
Fins demà, ho això espere.

Mar Miralles Lozano

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Maria Mercé-Marçal

 La germana, l’estrangera Tot el llibre és en blanc i els camins invisibles que he deixat rere meu se’ls ha menjat, rabent, el caragol del t...