dimarts, 18 de febrer del 2020

George Sand

Resultado de imagen de George Sand textosGeorge Sand va nàixer el 1 de juliol de 1804, filla de Sophie-Victoire Delaborde i Maurice Dupin de Francueil, un oficial de l'Exèrcit francés descendent del rei Augusto II de Polònia. Tot seguit, s'educa amb la seua àvia paterna en la propietat de Nohant i també va cursar estudis en un convent de París. A l'any 1822 contrau matrimoni amb el baró Casimir Dudevant, home acabalat de qui va tindre dos fills i de qui es va separar en 1830. Republicana a la França de la Restauració monàrquica, defensa els drets del poble i les llibertats individuals al mateix temps que proclama la solidaritat entre els éssers.

D'altra banda, aquesta famosa escriptora francesa té obres molt famoses com Indiana, Consuelo, La Mare au diable, Histoire de ma vie... Pertany al gènere de Novel·la i al moviment del romanticisme, va morir el 8 de juny de 1876.

Finalment, una fragment de text molt famós del seu llibre Histoire de ma vie; "No pense que hi haja orgull i impertinència a escriure la història de la pròpia vida i encara menys a triar, en els records que aqueixa vida ha deixat en nosaltres, els que valguen la pena de ser conservats. Això, per a mi, resulta d'altra banda, un penós deure, ja que res hi ha tan difícil com definir-se a si mateix."


https://ca.wikipedia.org/wiki/George_Sand
https://www.mujeresenlahistoria.com/2015/06/la-escritora-rebelde-george-sand-1804.html
https://www.quien.net/george-sand.php

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Maria Mercé-Marçal

 La germana, l’estrangera Tot el llibre és en blanc i els camins invisibles que he deixat rere meu se’ls ha menjat, rabent, el caragol del t...