dimecres, 3 d’abril del 2019

La cultura perfecta

Resultado de imagen de culturaLa cultura perfecta

Que és la cultura?Com és la cultura espanyola? Aquestes preguntes ens les vam estar fent a classe de literatura el divendres passat, en conclusió vam arribar al fet que la cultura espanyola és: toros, festa, paella, flamenc i migdiada. Després intentarem definir què és la cultura, i tots arribem a la mateixa conclusió: la cultura és el conjunt d'idees, tradicions i costums que caracteritzen a un país, ciutat o pobles.
L
a cultura té gran poder entre la societat, depenent d'on hages nascut i dels costums que tingues és més fàcil que sigues d'una manera. Per exemple els espanyols tenim fama de ser oberts i festers, en canvi els alemanys no, ells són més tancats i casolans. 
Com hem vist anteriorment la cultura és molt important i encara no
 conec cap que em semble prou bona, per això vinc a mostrar-vos com seria la cultura perfecta per a mi. Una de les coses que més m'agrada de la cultura espanyola és que celebre festivitats religioses, òbviament ara ho fan més per un motiu de festa que per un motiu religiós, i això és l'única cosa que no m'agrada i que canviaria. En la meva cultura perfecta la gent ho celebraria no per la festa, sinó per fe. Les dones seriem iguals als home, no estaríem sotmeses a una societat patriarcal, ja que des del col·legi ens ensenyarien igualtat i respecte entre homes i dones, i amb altres races i cultures. El maltractament animal estaria prohibit, no hi hauria cap festivitat que perjudique o que faci mal a un animal. Tots tindríem dret a estar amb qui vulguem sense ser jutjats. Una cultura sense rols de gènere, on et pugues vestir com vulgues i fer el que vulgues.
Això és una gran utopia, però si no lluitem per ella mai es complirà.

Maria Mercé-Marçal

 La germana, l’estrangera Tot el llibre és en blanc i els camins invisibles que he deixat rere meu se’ls ha menjat, rabent, el caragol del t...