dimarts, 12 de gener del 2021

Lectura de nadal; Entre els porcs - Athol Fugard

BIOGRAFIA, Athol Fugard

Nasqué a Middleburg, una xicoteta ciutat de Sud-Àfrica, l'any 1932. Cursà diferents estudis a Ciutat del Cap, que deixa el 1953 per treballar com a mariner, reporter i periodista en diversos mitjans. És també actor i director, i ha escrit guions per a cinema i  televisions.

(Fugard, A, "Entre els porcs", contraportada) 



EXPERIENCIA LECTORA

He trobat el llibre entretingut i educatiu, i m'agradat perquè m'ha resultat curt i intens. L'autor ha aconseguit que em posara en la pell del protagonista, i m'ha fet reflexionar en la complexa situació que es trobava. El final del llibre m'ha sorprés molt perquè encara pot acabar tenint una bona vida.


CRITICA

És un llibre que fa adonar-te'n de la duresa i crueltat extremes que és anar a la guerra, perquè l'únic final, si el protagonista, Pavel, no arriba a fugir de la guerra, és la mort. Al tornar a casa amb la seua dona, acaba tornant-se boig al estar més de deu anys amagat en la porquera de sa casa. També és un llibre esperançador, perquè al final, Pavel té la idea de deixar anar als porcs i anarse'n amb la seua dona deixant tot darrere, per començar una nova vida.                                                                                Recomane la seua lectura perque es un llibre que et fa aprendre.


Tot s'acaba

 

Tot s’acaba


Cristina caminava per la platja deixant a les seves amigues enrere,


ja havia caigut la nit i portava un mocador roig al cap.


Se sentia estranya, diferent, fins que va sentir un soroll fort darrere seua i


es va adonar que li estava seguint un llop i que quan més s'apropava, aquella 


sensació es  tornava més intensa fins a arribar al punt de sentir un dolor molt intens.


Ací és quan es va adonar que ja no era mai més una xiqueta.

Children de Alexei i Sergei Tkachev (1960)

Cristina Llorenç es una xiqueta de 11 anys que ve de una família molt humil formada pels seus pares i els seus tres germans.

Viuen a un poble de Girona anomenat Figueres i tenen una casa menuda al costat de la platja.

La seua infància a sigut molt bona, plena de grans moments amb les seues amigues i els seus germans, però tot això va acabar quan Cristina vas començar a convertir-se en una dona, ja que, els seus pares la volien casar amb un home 30 anys major que ella.

Claudia Rozalén Arévalo 1erBatx A/2

 





El labrador en repòs de Jules Bastien-Lepage

               EL LABRADOR EN REPÒS

El labrador en rep de Nasjonal Museo Oslo 

 "Tot era difícil,només volia escapar

de la rutina,no viure per a treballar

a la casa,però no tenia la força 

suficient de dir no és no al seu marit.

Ella no sabia si la mort seria l'opció

correcta,però el que si sabia era que

per fi, seria lliure."



 

Jacinta era una jove de divuit anys,que la varen obligar al matrimoni.Viu amb el seu marit Lluís Santos un home de 42 anys que la tortura,viola i abusa tots els dies de l'any,Jacinta somnia amb anar i escapar a la ciutat per a treballar i ser una dona lliure.

La seua infància ha sigut pèssima,la seua mare va ser condemnada a la mort,després de trair al rei.Després d'aixó va viure amb el seu pare,fins que va morir per una malaltia al pulmó.

Maria Mercé-Marçal

 La germana, l’estrangera Tot el llibre és en blanc i els camins invisibles que he deixat rere meu se’ls ha menjat, rabent, el caragol del t...