dimecres, 8 de maig del 2019


Teoria King Kong, un assaig feminista de Virginie Despentes 


 Virginie Despentes és una escriptora francesa que es dedica a la novel·la. Entre les obres més conegudes d’aquesta autora es troba Baise-moi, que és una pel·lícula francesa de thriller del 2000, guionada i dirigida per Virginie i Coralie Trinh Thi, i basada en la novel·la homònima de la primera.  Teoria King Kong, es podria presentar com una lectura personal de la prostitució, la violació, la repressió del desig, la maternitat i la pornografia. Al llibre l’autora comparteix la seua pròpia experiència per tal de parlar-nos sense pèls a la llengua sobre tots els perills que s’imposen a la vida de qualsevol persona “dèbil”. En aquesta paraula es refereix (òbviament de manera irònica i crudel i fent referència a la societat en què vivim) a la distinció de gèneres, de sexe, de races, de sexualitat, etc. 

 Cite ací la seua manera de dir-ho: 

  “Escribo desde la fealdad, y para las feas, las viejas, las camioneras, las frígidas, las mal folladas, las infollables, todas las excluidas del gran mercado de la buena chica, pero también para los hombres que no tienen ganas de proteger, para los que querrían hacerlo pero no saben cómo, los que no son ambiciosos, ni competitivos, ni la tienen grande. Porque el ideal de la mujer blanca, seductora, que nos ponen delante de los ojos es posible incluso que no exista”

Maria Mercé-Marçal

 La germana, l’estrangera Tot el llibre és en blanc i els camins invisibles que he deixat rere meu se’ls ha menjat, rabent, el caragol del t...