diumenge, 25 de novembre del 2018

LITERATURA LATINOAMERICANA

La literatura latinoamericana forma un conjunt armònic a pesar de les diferències i rangs propis de cada país en Latinoamérica.
Són obres sanes on s'expressen costums dels pobles. Abasta les literatures nacionals d'Amèrica del Sud i Central, Mèxic, Cuba, Puerto Rico, i parts de les Índies Occidentals. La llengua mare de la mateixa és l'espanyol o castellà i no és equivalent a parlar de Literatura hispanoamericana doncs aquesta última inclou altres països hispanoparlants del continent europeu.

Els espanyols  quan van arribar a Amèrica, van trobar territoris habitats per grups humans que tenien diferències culturals i organitzacions socials complexes. Específicament, es pot parlar de les cultures de Centreamèrica i la regió andina d'Amèrica del sud: Asteca, Maia i Inca. En el sud del continent es trobaven altres grups en un menor grau de desenvolupament que es dedicaven a l'agricultura sedentària o eren caçadors nòmades. Les grans cultures van ser sotmeses ràpidament pels espanyols a causa de les grans rivalitats internes que existíen i que els portava a trair-se entre ells, situació aprofitada pels espanyols. Els grups del sud del continent en canvi, van resistir molt més i van donar una lluita aguerrida i sagnant.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Maria Mercé-Marçal

 La germana, l’estrangera Tot el llibre és en blanc i els camins invisibles que he deixat rere meu se’ls ha menjat, rabent, el caragol del t...