diumenge, 25 de novembre del 2018

CULTURES EN L'ANY 1000

Related image
CULTURA GERMÁNICA: Entre l’any 1 d.C.  i 1000 d.C. aquesta cultura es va manifestar mitjançant la preséncia dels pobles germànics ubicats en Europa occidental i oriental. Aquests pobles van ser els Alemans, Visigodes, Godes, Ostrogodes, Lombardes, Herules, Sajones.

CULTURA INDIA: Aquesta cultura es va originar en l’antigüitat. I en el mil·lenni del 300 DC va aconseguir un gran avanç social, militar i econòmic al que es va denominar Edat d’Or.

CULTURA MESOAMERICANA: Entre l’any 1 d.C. i 1000 d.C. aquesta cultura fou representada per els pobles Mayas que van aconseguir el seu apogeu pràcticament en l’any 250 DC.
Els *mayas van ser un poble sedentari que es situa geogràficament en el territori del sud de Mèxic, Guatemala i altres zones d'Amèrica Central. És especialment important la seua presència i influència en els territoris de les actuals Guatemala i Belize, amb una rica història d'uns 3.000 anys. Els antics mayas van ser una de les cultures mesoamericanes precolombines.

Els mayas varen contruir grans temples i grans ciutats com Nakbé, Sant Bartolo (en el nord del *Petén), Tikal, Palenque, Copán, Calakmul, així com *Uaxactún, Pedres Negres. Els monuments de les mayas més notables són les piràmides que van construir en els seus centres religiosos.

En estiga blog, anem a presentar la cultura maya en diferents rúbriques que són : La Història Maya, La Religió, Les Arts, L'Arquitectura, Les Matemàtiques, i per a acabar La Decadència de la cultura *maya. També, possem enllaços externs per a millor conèixer la cultura *maya.

CULTURA XINA: Es va constituir con la poseedora de la economia més gran del món antic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Maria Mercé-Marçal

 La germana, l’estrangera Tot el llibre és en blanc i els camins invisibles que he deixat rere meu se’ls ha menjat, rabent, el caragol del t...