diumenge, 3 de febrer del 2019

COMENTARI LLIBRE DE LLECTURA


L'ESTRANGER

TÍTOL: El títol original d'aquest llibre és "The stranger" que traduït al valencià és "L'estranger".

L'autor el que vol és descriure de forma detallada els valors del món contemporáni, de com Europa va quedar després de la guerra.
Meursault, que és el protagonista que intenta trobar una manera de com viure en aquesta etapa, ens ensenya que va ser molt dura, pel que fa al desencant front a la vida, el avorriment i sobre tot, el que vol és portar-nos a una profunda reflexió sobre la importància de trobar-li el sentit a la vida.

AUTOR: Va nàixer a Argelia en 1913 i va morir a França a l'any 1960. Va ser novel·lista, dramaturg, assagista, filòsof, actor i periodista. Va ser considerat unes de les figures intel·lectuals més importants d'Europa al finalitzar la II Guerra Mundial.
Va formar part d'una família de imigrants francesos a Argelia. A més a més, va intentar estudiar filosofía en la Universitat d'Argel i no va poder terminar-la perquè es va posar malalt de tuberculosis.

EXPERIÈNCIA LECTORA: El llibre ha estat molt interessant, m'ha agradat moltíssim.
Conta moltes coses de la història pasada i especialment dels fets de la posguerra. Aleshores, al mateix temps de que et centres en una història amb un protagonista que está narrant els fets, aprens més de les époques pasades del món.

No és un llibre complicat de llegir, és simple, no conté arcaismes del segle XX, i es pot entendre totes les paraules a la perfecció.
Em va fer molta curiositat la portada, el dibuix i la contraportada, amb un xixotet resum del llibre, i vaig dir... I per què no?

RECOMANACIÓ:  El recomane a xiquets de 15 i 16 anys, perquè ja tenen la suficient capacitat  d'entendre i comprendre les situacions de la vida. A aquesta edat comencen a veure el món d'una altra manera, tal i com és, a valorar més la vida. A més a més, de que si són menors de 15 no entendríen moltes coses encara per les situacions que narra Meursault, el protagonista.

AQUEST LLIBRE VA DIRIGIT...:  Aquest llibre va dirigit cap a les persones que li agraden molt els llibres d'història i drama, que li agrade reconèixer i aprendre de la vida.

OPINIÓ: Aquest llibre m'ha agradat molt ja que tots els fets que conta l'autor, la majoría són reals, molts d'ells pasen en el nostre present. L'autor vol relacionar i que relacionem el passat amb el futur.
M' ha donat molta curiositat el fet de que quan mor la mare del protagonista, la seua vida canvia completament, ja no és ni feliç ni està trist, és com si no tinguera cap expressió front a les coses que li ocorren. I això em pareix molt semblant al que ocorreix a l'actualitat. Aquesta és una societat sense valor.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Maria Mercé-Marçal

 La germana, l’estrangera Tot el llibre és en blanc i els camins invisibles que he deixat rere meu se’ls ha menjat, rabent, el caragol del t...