dimarts, 15 de gener del 2019

La noia de les taronges



Vaig a fer una crítica sobre el llibre La noia de les taronges de l’autor Jostein Gaarder (Oslo, 1952) que és un dels escriptors més destacats del seu país. Aquest llibre comença amb un fragment que diu així: “El meu pare va morir fa onze anys. Jo aleshores només en tenia quatre. Em pensava que mai més no en sabria res, però ara estem escrivint un llibre plegats”. En aquest primer fragment ja introdueix com serà l’estructura del llibre, el seu pare i ell escriuen un mateix llibre a la vegada, encara que ell estiga mort. La noia de les taronges és un llibre que parla de l’amor i de la vida. Quan el pare parla de l’amor en la carta que escriu dirigida al seu fill, uns dies abans de morir per una malaltia ràpida, utilitza molt les descripcions detallades i expressions prou sentimentals. Per altra banda, quan parla de la vida, fa una reflexió prou dura però que al mateix temps és molt bona fer-la. Li pregunta això al seu fill: “Què hauries triat si n’haguessis tingut l’oportunitat? Hauries optat per viure una estoneta a la Terra perquè després te’n traguessin i t’ho prenguessin tot per no tornar-hi mai més? O ho hauries refusat?”

La meua experiència lectora amb el llibre de La noia de les taronges ha tingut dues parts. Al començament se’m va fer un poc pesat, perquè feia moltes explicacions científiques i també s’enrotllava escrivint històries que arribava un moment que cansaven. Però, quan vas llegint més, el fil de la història et porta a que no pares de llegir, per tant, jo diria que és un llibre que has de llegir prou per seguir la història i la reflexió que fa al final, que és una mena de conclusió.

Recomane aquest llibre a les persones que li agraden les històries que s’apropen a la realitat o que es basen en històries de la vida real, a més si t’agraden els llibres amb una finalitat, com per exemple aquest que fa una reflexió i a més et diu que aprofites al màxim la teua vida, aquest és el teu llibre!













https://ca.wikipedia.org/wiki/Jostein_Gaarder


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Maria Mercé-Marçal

 La germana, l’estrangera Tot el llibre és en blanc i els camins invisibles que he deixat rere meu se’ls ha menjat, rabent, el caragol del t...