dissabte, 9 de març del 2019

Cultura

Cultura


Cultura que ve del llatí cultus que ve a ser el creixement de l'esperit i les facultats intel·lectuals d'aquest, la mateixa arrel nos dona cultius, la cultura es els coneixements sobre els que ens envolta en una època, també se diu cultivat a les persones que tenen molta Quantitat de coneixements científics, filosòfics, humanístics i literaris. a vegades també es diu que la cultura es la tradició i particularitats que té cada civilització, poble o regió.

moltes vegades es crida cultura a coses com la caça, la tauromaquia… per a argumentar discursos antiprogresistes o tradicionals. pero no compten amb que la cultura pot canviar i que això no es cultura.

a mes Segons l'enfocament analític que se segueixi, la cultura pot ser classificada i definida de diverses maneres. Per exemple, hi ha estudiosos que han dividit a la cultura a tòpica (inclou una llista de categories), històrica (la cultura com a herència social), mental (complex d'idees i hàbits), estructural (símbols pautats i interrelacionats) i simbòlica (significats assignats en forma arbitrària que són compartits per una societat).
La cultura també pot diferenciar-se segons el seu grau de desenvolupament: primitiva (aquelles cultures amb escàs desenvolupament tècnic i que no tendeixen a la innovació), civilitzada (s'actualitza mitjançant la producció de nous elements), pre-alfabeta (no ha incorporat l'escriptura) i alfabeta (utilitza tant el llengua escrit com l'oral).

La cultura també son les creacions literàries, hui en dia hi ha una mena de industria cultural que comercia amb això, fent cada vegada una cultura pixor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Maria Mercé-Marçal

 La germana, l’estrangera Tot el llibre és en blanc i els camins invisibles que he deixat rere meu se’ls ha menjat, rabent, el caragol del t...