diumenge, 2 de juny del 2019

Comentari de 5 entrades de companyes


Mar recorda ací, amb un estil col·loquial i sensat, moments de la seua infància amb els que crec que tots ens podem sentir identificats. He de dir que estic plenament d'acord amb ella en què els centres educatius haurien de fomentar la lectura i no imposar-la.


De manera esquemàtica i precisa, Berta es pregunta sobre el concepte de cultura ficant com a exemple la història del hip-hop (que per cert, jo no coneixia). Concorde amb ella en la definicó final que dóna de cultura, però per contra no estic massa segur de que puga afirmar-se que el hip-hop siga art.


Breu ressenya de l'assaig feminista de Despentes, del qual vaig llegir fragments fa temps que em van sorprendre positivament i m'interessa llegir-ho. De segur un tipus de llibre necessari en una societat tan conservadora i "políticament correcta" com és la nostra.


Biografia d'una escriptora japonesa feminista i socialista desconeguda per a mí (i per desgràcia per a quasi tothom) que sincerament m'interessa, me l'apunte. No obstant, l'entrada de Robert pateix de greus errors ortogràfics i de cohesió.


Marga es pregunta sobre si ella es canviaria de sexe, i arriba a la conclusió de que no ho faria perquè seria un acte covard (de dona a home), amb la qual cosa estic d'acord. Cita al seu oncle, exemple de masclisme normalitzat, desafortunadament moltes persones pensen així encara.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Maria Mercé-Marçal

 La germana, l’estrangera Tot el llibre és en blanc i els camins invisibles que he deixat rere meu se’ls ha menjat, rabent, el caragol del t...