dimecres, 5 de juny del 2019

LES BRUIXES


LES BRUIXES

LA HISTÒRIA DE LES BRUIXES I DE LA MÀGIA
Un rei, anomenat Salomon li va demanar en un somni a Jeovà molta sabiduria per poder governar el poble, i aquest li ho va donar, alehores, com en ixa època la sabiduria s’extendia de generació en generació i cultura en cultura, va començar a escriure molts llibres de molt de coneixement que ens podríen servir en la actualitat en camps com la medicina, però desgraciadament, en un incendi els llibres es cremaren i a soles es varen salvar dos on juntava la sabiduria amb rituals màgics.
Aleshores, de ahí va eixir el primer tipus de bruixeria amb elements per convocar a espèrits i amb el coneixement fins i tot de saber quan la lluna s’alineava amb una constel.lació.
Les bruixes varen començar a utilitzar ixe tipus de màgia sense pensar a qui podia molestar, així que en l’edat medieval va haver molts danys i persones malvades, i per això varen començar a assassinar i caçar a bruixes que podien canviar la seva forma física i que també podien fer rituals; les que quedaren, començaren a fer els rituals per la nit.
Hi havia bruixes bones que respectaven les normes del llibre de Salomón, i havia altres malvades que invocaven a dimonnis, però en la inquisició varen acabar amb els dos tipus de bruixes cremant-les en la foguera, i encara que molta gent es pensa que la majoria de les bruixes varen ser perseguides per l’esglesia per una doctrina ortodoxa no va ser així, la bruixeria es va convertir en un crimen d’estat baix la llei.
Així que a Europa al voltant de 100000 persones varen ser acusades per bruixeria i entre 40 i 50000 les varen matar.

També he posat una història basada en fets reals que s’anomena “La Bruixa”
LA BRUIXA
Mariela tenia 9 anys quan va anar a visitar als seus oncles llunyans, va anar amb els seus pares a una altra ciutat.
Quan arribaren, la ciutat pareixia quasi desèrtica i a soles es podia observar llum en ixa casa.
Varen entrar i dins es varen trobar una senyora major la qual tenia un mal aspecte i una olor repugnant, ella, deia que els oncles de la xiqueta havien mort per una estranya raó i que estava cuidant la casa.
Els pares de Mariela es quedaren paralitzats i no pensaven que la casa l’havia d’heretar la senyora sinó ells.
Com estaven cansats es varen anar a dormir, Mariela, tenia insomni aleshores es va alçar, i va anar cap al passadís per poder agafar alguna cosa de la cuina.
Va mirar de reull al menjador i va veure que la senyora estava aseguda, aleshores es va apropar i es va adonar de que li faltaven els ulls.
Va anar correguent a l’habitació dels seus pares i es va posar a cridar, aquestos es varen alçar i van veure que la senyora estava dormint en la seva habitació, però com es varen asustar per com estava la filla van decidir marxar.
Els pares van anar cap al cotxe i Mariela va voler agafar rapidament unes samarretes de dins, quan anava a eixir, la senyora li va agafar, li tapà la boca i li va dir que la casa era seva i que no li contara res d’això als seus pares perquè sinó els mataria.

La familia es va ananr a un hotel i dies després varen escoltar en les notícies que una senyora major havia mort per una estranya condició i que se l’havien trobat en la casa amb mal aspecte i sense ulls.

1 comentari:

  1. Em pareix un text molt curioś i molt bé redactat, amb molta coherència.
    Encara falta millorar uns punts, però bé.

    ResponElimina

Maria Mercé-Marçal

 La germana, l’estrangera Tot el llibre és en blanc i els camins invisibles que he deixat rere meu se’ls ha menjat, rabent, el caragol del t...