dimecres, 5 de juny del 2019

EL JARDÍ DELS CIRERERS

Anton Pàvlovitx Txejov (1860-1904)

VIDA EN GENERAL
Fou un dels principals narradors i escriptor d’obres de teatre rusos, va seguir la corrent del realisme( corrent estètica que trenca amb el romanticisme) i el naturalisme(corrent estètica que vol representar la realitat amb objectivitat),on l’expressa en obres com va fer amb l’obra “El Jardí dels cirerers”, que és l’obra que comentaré després.
Quan encara no havia acabat els seus estudis ja publicava narracions i descripcions humorístiques en revistes.També va estudiar medicina però la seva ràpida fama com escriptor va fer que no es dedicara molt això, i la seva salut tampoc li acompanyà ja que va sofrir tuberculosis incurable en ixa època.

VIDA PERSONAL
En la seva infantesa va tenir una educació molt estricta marcada per son pare amb una repressió de la llibertat.
Quan el negoci de son pare va fracassar, la seva família va sentir la necessitat d’escapar a Moscú per evitar ser tancat en presó per deure diners.Txékjov, va començar a escriure relats humorístics curts per contribuir en l’economia familiar i es va fer popular, així que amb la seva fama d’escriptor va guanyar el premi “Pushkin” amb els relats “Al Anochecer”.
A banda de la narrativa, també va escriure teatre i es va casar amb una actriu que estava treballant amb ell en algunes obres.
A més, va fer diverses campanyes contra la fam i escoles per a xiquets sense recursos.


EL JARDÍ DELS CIRERERS
És una comèdia que va escriure Chèjov i una de les més importants que està dividida en quatre actes i està ambientada en l’aristocràcia rusa al segle XIX, on, per una mala administració dels béns, s’enfronten a problemes financiers.
La hstòria comença com a comèdia però també es troben característiques còmiques i tràgiques, així que diuen que Txékjov fou el creador del “Nou drama”, que es caracteritza per la novetat del conflicte i escenes còmiques i líriques.
En una familia d’aristòcrates peligrava la seva casa on es trobava un jadí amb un cirerer.
Un comerciant, els pares del qual varen ser servents de la familia, va veure que ningú va prendre una decisió i vol salvar la casa convertint-la en una casa de vacances, això implicava la tala del jardí i del cirerer.



ENLLAÇOS:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Maria Mercé-Marçal

 La germana, l’estrangera Tot el llibre és en blanc i els camins invisibles que he deixat rere meu se’ls ha menjat, rabent, el caragol del t...